Pampeliška a med?

Jednoznačným vítězem jarního období je med z pampelišky. Nechává nám pocítit, že kouzlo starých časů ještě nevymřelo. Vybíráme si ty nejkrásnější květy a v duchu vzpomínáme na dětství, kdy jsme běhali po loukách, a každá z nás byla princezna, každá z nás měla na hlavě zlatý věnec. Ale kdeže loňské sněhy jsou, teď jenom vybrat ty nejlepší a doma je společně s cukrem a citronem svařit ve žluté zlato. Kdo by ho neznal? Kdo by ho neochutnal? Má nezaměnitelné aroma a beze sporu patří mezi pochutiny, které milují nejenom děti. Napadlo vás někdy, kolik potencionálu v sobě příroda skrývá a kolik nám ho nabízí? Stačí ho chtít jenom rozumně využít!

Nikdy nezhoustne

Ano, med ze žlutých květů, má tu výhodu, že oproti včelímu si zachovává stále tekutou konzistenci. A v zimě si ho namazat na chleba, nebo ho používat do bílého jogurtu místo nezdravého cukru, je takový malý gurmánský zážitek. Zkuste i vy přestat kupovat ve velkých marketech med, který hlásá, že je ze všech zemí EU, ale udělejte si svůj, český! Z naší přírody, která není ještě ve všech oblastech tak zničená, někde si ještě díkybohu zachovává svojí charakteristickou tvář!